Programe și finanțări → Programul RABLA 2021

livrari

Programul Rabla a început în data de 26 aprilie 2021 iar noi am livrat deja primele mașini clienților noștri. 

"Programele pe care le lansăm după aprobarea bugetului, primele cu care începem, sunt Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice. La Rabla Clasic am majorat bugetul de la 6.500 la 7.500, tichetul standard de sprijin este de 7.500 de lei în 2021. Am majorat, de asemenea, eco-bonusurile pentru hibrid şi pentru maşinile care au emisii scăzute de dioxid de carbon - sub 96 de grame pe kilometru. Am dublat bugetul pentru maşinile electrice, am păstrat aceleaşi condiţii, 45.000 de lei sprijin pentru maşinile full-electrice, 20.000 de lei pentru hibrid şi am introdus şi la Rabla Clasic interdicţia de a vinde maşina care a a beneficiat de acest sprijin. Am constatat că au fost câteva încercări de a exporta practic subvenţia din România, de a duce în alte ţări maşinile care au beneficiat de Rabla Clasic şi am introdus această limitare, această interdicţie care era deja existentă la Rabla Plus. (...) Interdicţia de a vinde maşina este pentru un an de zile", a menţionat Tanczos Barna, citat de Agerpres.
Pe baza bugetului alocat în acest an, prin "Rabla Plus" vor putea fi achiziţionate până la 6.600 de maşini electrice 100% şi aproximativ 5.000 de maşini hibride plug-in, conform datelor ministerului de resort.

Îți dorești o mașină prin Programul Rabla

Înscrie-te acum și pregătește-te să călătorești la volanul mașinii visurilor tale!

Înscrie-te folosind formularul de contact, alege modelul Dacia pe care intenționezi să îl achiziționezi și te vom contacta cu prioritate în momentul în care vom avea noutăți. Selectează modelul Dacia dorit aici.

logan_2 loganGPL lodgy_1

duster dusterPickup dokkervansandero_1 sanderostepway

PRECOMANDĂ NOUA DACIA SPRING
100% ELECTRIC. EXCLUSIV PENTRU TOȚI.

  • de la 49 EUR/LUNĂ
  • de la 7.700 EUR prin Programul RABLA PLUS & CLASIC 2021

spring4 - Copy

Citește o serie de informații care te vor ajuta pe parcursul procesului de achiziție, respectiv descoperă ofertele pentru autovehiculele Dacia, prin Programul Rabla 2021 aici

FOLOSEȘTE MAȘINA VECHE CA AVANS PENTRU UNA NOUĂ

Prin programul serviciul BuyBack oferit de Auto Class, poți folosi mașina veche ca avans pentru o mașină nouă, achitând diferența de preț dintre cele două.

Echipa noastră de la vânzări îți va oferi sfaturi și informații utile pe toată perioada derulării Programului Rabla pentru un parcurs cât mai lin către noua ta mașină.

Dacă dorești să beneficiezi de reducerea oferită de stat prin programul Rabla, trebuie să te prezinți la Auto Class cu următoarele documente:

  • actul de indentitate al proprietarului, în copie și în original;
  • certificat de înmatriculare al autovehiculului uzat, în copie legalizată;
  • carte de identitate autovehicul uzat, în copie legalizată;
  • certificatul de atestare fiscală emis de Adminstrația Locală de care aparține posesorul autovehiculului uzat.

Avem cei mai buni consilieri în domeniu pentru ca tu să primești cea mai bună ofertă și te pot ajuta în alegerea variantei potrivite pentru tine. Te așteptăm în showroom-ul nostru de pe Botizului nr. 43A. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi: +40 261 768 760 sau prin e-mail: vanzari@autoclass.ro 

Nu uita să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook

Mulțumim că ai ales Auto Class.

logan2 - Copy

INFO UTILE despre Programul RABLA 

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România.
Prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții, Programul RABLA este compus din: RABLA Clasic și RABLA Plus.
Oferte destinate persoanelor fizice, supuse unor termene și condiții, fără valoare contractuală, valabile de la momentul aprobării bugetului pentru Programul RABLA / RABLA PLUS 2021.

Oferte prin PSIPAN, derulate de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțate din Fondul pentru mediu, sunt aplicabile din 26 aprilie 2021 ora 10:00, data la care înscrierile pentru persoanele fizice au devenit disponibile în PSIPAN.

Rabla Clasic
Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In
Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla.
Pe langă suma de 7.500 lei, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:
- un eco-bonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim WLTP.
- un eco-bonus de 1.500 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achizitia unei mașini cu sistem GPL.
- un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).
Ex: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km (WLTP) vei beneficia de o sumă totală de 12.000 lei (7.500 lei prima de casare + 1.500 lei eco-bonus + 3.000 lei eco-bonus hibrid).

Rabla Plus
Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in
Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă două tipuri de tichete:
- un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP.
- un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus pot fi accesate împreună.
Ex: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 52.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 7.500 lei prima de casare).

Noutăți: Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.
Primele de casare pot fi transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.
De asemenea, a fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.
Ediția din acest an a Programului Rabla Clasic va beneficia de un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020.

CONDIȚII DE CASARE ÎN PROGRAMUL RABLA 2021*
Pentru a te încadra în Programul RABLA mașina trebuie să îndeplinească condițiile de mai jos.

CASARE ÎN CENTRU AUTORIZAT
Casarea trebuie făcută după începerea Programului RABLA, doar în rețeaua de centre Remat autorizate.

VECHIME MAI MARE DE 8 ANI
Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul RABLA trebuie să aibă o vechime minimă de 8 ani.

PRIMA ÎNMATRICULARE ÎNAINTE DE 31.12.2012
Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 8 ani, cel târziu la 31.12.2012.

SĂ FIE INTEGRALĂ
Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.

ACHIZIȚIA MAȘINII PRIN PROGRAMUL RABLA 2021*
URMEAZĂ PAȘII DE MAI JOS ȘI PROFITĂ DE PROGRAMUL RABLA

1. Înscrierea în Programul RABLA
Pentru a te înscrie în Programul RABLA trebuie să iei legătura cu unul dintre consilierii noștri.
Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Dacia. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.

2. Documente necesare
Pentru înscrierea în Programul RABLA este necesar să prezinți următoarele documente:
actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în copie legalizată;
cartea de identitate a rablei în copie legalizată;
certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată.

3.Casarea mașinii vechi
După ce agentul Dacia confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate se prezintă la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.

4. Radierea din circulație
După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la DRPCIV.

5.Prezentarea dovezii de radiere
În termen de maxim 30 de zile de la introducerea în aplicația PSIPAN a datelor (PASUL 1), proprietarul de vehicul uzat trebuie să prezinte agentului Dacia certificatele de distrugere și radiere ale mașinii vechi.

6. Finalizarea procesului
După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Dacia poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.

Cere o ofertă RABLA acum!

 

Formular contact
Nume prenume:
*
Email:
Telefon:
*
Mesaj:
*