Programe și finanțări → Programul RABLA 2020

Îți dorești o mașină prin Programul Rabla? Citește o serie de informații care te vor ajuta pe parcursul procesului de achiziție, respectiv descoperă ofertele pentru autovehiculele Dacia, prin Programul Rabla 2020 aici

FOLOSEȘTE MAȘINA VECHE CA AVANS PENTRU UNA NOUĂ

Prin programul serviciul BuyBack oferit de Auto Class, poți folosi mașina veche ca avans pentru o mașină nouă, achitând diferența de preț dintre cele două.

Echipa noastră de la vânzări îți va oferi sfaturi și informații utile pe toată perioada derulării Programului Rabla pentru un parcurs cât mai lin către noua ta mașină.

Dacă dorești să beneficiezi de reducerea oferită de stat prin programul Rabla, trebuie să te prezinți la Auto Class cu următoarele documente:

  • actul de indentitate al proprietarului, în copie și în original;
  • certificat de înmatriculare al autovehiculului uzat, în copie legalizată;
  • carte de identitate autovehicul uzat, în copie legalizată;
  • certificatul de atestare fiscală emis de Adminstrația Locală de care aparține posesorul autovehiculului uzat.

Te așteptăm în showroom-ul nostru de pe Botizului nr. 43A, Satu Mare. 

INFO UTILE

Programul Rabla 2020*

Prin Programul Rabla, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România prin acordarea unei prime de casare pentru mașinile care îndeplinesc anumite condiții. Programul Rabla este compus din: Rabla Clasic și Rabla Plus.

Programul Rabla Clasic / Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul Rabla are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla.
Pe langă suma de 6.500 lei, utilizatorul poate beneficia de două eco-bonusuri în cazul în care se îndeplinesc următoarele condiții:
- un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare), pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km în regim WLTP.
- un eco-bonus de 1.000 lei (suplimentar față de prima de casare) pentru achizitia unei mașini cu sistem GPL.
- un eco-bonus de 2.500 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

Ex: la achiziția unei mașini hibrid care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 105g CO2/km (WLTP) vei beneficia de o sumă totală de 10.000 lei (6.500 lei prima de casare + 1.000 lei eco-bonus + 2.500 lei eco-bonus hibrid).

Programul Rabla Plus / Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:
- un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP.
- un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi accesate împreună.

Ex: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea unui autoturism vechi, suma totală de care se beneficiază este de 51.500 lei (45.000 lei eco-tichet + 6.500 lei prima de casare).

Condiții de casare în Programul Rabla
Pentru a putea obține un tichet în Programul Rabla mașina trebuie să îndeplinească condițiile de mai jos.
Casarea trebuie făcută după începerea Programului Rabla, doar în rețeaua de centre Remat autorizate.
Pentru ca o mașină să fie eligibilă în Programul Rabla trebuie să aibă o vechime minimă de 8 ani.
Vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 8 ani, cel târziu la 31.12.2012.
Mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționăriii: motor, caroserie, roți etc.

Urmează pașii de mai jos și profită de Programul Rabla
Pentru o îndrumare corespunzătoare îți recomandăm să iei legătura cu unul dintre agenții Dacia de la Auto Class. Aceștia te vor îndruma pas cu pas în procesul de casare și achiziție.

Pasul 1 - Înscrierea în Programul Rabla
Înscrierea se face în mod electronic în aplicația PSIPAN de către agenții din Rețeaua Dacia. Pentru înscriere vor fi necesare datele beneficiarului (persoana care achiziționează noul autovehicul), datele proprietarului de rablă (în cazul în care sunt persoane diferite) și datele referitoare la vehiculul ce urmează a fi casat.
Pasul 2 – Documente necesare
Pentru înscrierea în Programul Rabla este necesar să prezinți următoarele documente:
- actul de identitate, original și copie, atât pentru beneficiar cât și pentru proprietarul rablei;
- certificatul de înmatriculare al mașinii vechi în copie legalizată;
- cartea de identitate a rablei în copie legalizată;
- certificate de atestare fiscală emise de către direcțiile de taxe și impozite locale din cadrul primăriilor de pe raza unde domiciliază atât proprietarul rablei cât și cumpărătorul noului autovehicul, rezultând faptul că nu au datorii. Pe certificatul fiscal al proprietarului trebuie specificat că are în proprietate rabla ce urmează a fi casată.
Pasul 3 - Casarea mașinii vechi
După ce agentul Dacia confirmă validarea în aplicație, proprietarul mașinii uzate se prezintă la un centru autorizat Remat cu mașina pentru casare. În urma procesului de casare se va obține certificatul de distrugere a autovehiculului vechi.
Pasul 4 - Radierea din circulație
După casare, proprietarul are obligația să radieze vehiculul vechi la DRPCIV.
Pasul 5 - Prezentarea dovezii de radiere
În termen de maxim 30 de zile de la introducerea în aplicația PSIPAN a datelor (PASUL 1), proprietarul de vehicul uzat trebuie să prezinte agentului Dacia certificatele de distrugere și radiere ale mașinii vechi.
Pasul 6 - Finalizarea procesului
După ce au fost urmați toți pașii de mai sus, agentul Dacia poate elibera factura de achiziție a autoturismului nou.

*Fără valoare contractuală, pentru Programul Rabla 2020 valid de la momentul la care înscrierile pentru persoane fizice vor fi disponibile în PSIPAN, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru mediu, sub rezerva aprobarii Renault Commercial Roumanie ca producator în cadrul Programului.

Avem cei mai buni consilieri în domeniu pentru ca tu să primești cea mai bună ofertă și te pot ajuta în alegerea variantei potrivite pentru tine. Te așteptăm în showroom-ul nostru de pe Botizului nr. 43A. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi: +40 261 768 760 sau prin e-mail: vanzari@autoclass.ro

Mulțumim că ai ales Auto Class.

 rabla