Stilul de viață electric cu Dacia

O mașină electrică este un vehicul care funcționează cu ajutorul unui motor electric și folosește energie electrică stocată în baterii sau alte surse de alimentare pentru a se deplasa. Există mai multe tipuri de mașini electrice, inclusiv:

  • Mașini complet electrice (EV): Aceste mașini sunt alimentate exclusiv de un motor electric și funcționează fără niciun fel de motor cu ardere internă. Acestea sunt alimentate de obicei de baterii litiu-ion sau alte tipuri de baterii și nu emit emisii de gaze cu efect de seră.
  • Mașini hibride: Mașinile hibride combină un motor electric cu un motor cu ardere internă. Aceste vehicule pot folosi motorul electric pentru a parcurge distanțe scurte și pot trece la motorul cu ardere internă atunci când este necesar pentru distanțe mai lungi sau pentru o putere suplimentară.
  • Mașini plug-in hibride: Aceste mașini hibride pot fi încărcate de la o priză sau stație de încărcare electrică și au o capacitate mai mare de a funcționa în mod complet electric în comparație cu mașinile hibride obișnuite.

Mașinile electrice au devenit din ce în ce mai populare în comparație cu mașinile cu motor cu ardere internă. Alegerea unei mașini electrice (EV) poate fi o decizie excelentă din mai multe motive. Iată câteva aspecte importante:

  • Ecologic prietenoase: Mașinile electrice produc zero emisii de gaze cu efect de seră în timpul funcționării. Prin urmare, ele contribuie semnificativ la reducerea poluării și la combaterea schimbărilor climatice.
  • Eficiență energetică: Mașinile electrice sunt mai eficiente în utilizarea energiei comparativ cu mașinile cu motoare cu combustie internă (ICE). Ele pot parcurge mai multe kilometri cu aceeași cantitate de energie și au costuri de operare mai scăzute.
  • Costuri de întreținere mai scăzute: Mașinile electrice au mai puține piese mobile și nu necesită schimburi de ulei sau de filtre de aer. Prin urmare, costurile de întreținere sunt mai scăzute pe termen lung.
  • Beneficii fiscale și subvenții: Achiziționarea unei mașini electrice vine la pachet cu beneficii fiscale, subvenții și stimulente guvernamentale pentru a încuraja utilizarea acestora. (Află mai multe despre subvenții aici.)
  • Infrastructură de încărcare: Tot mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice sunt disponibile în orașe și pe autostrăzi, facilitând încărcarea mașinii. Majoritatea mașinilor electrice pot fi încărcate la o priză obișnuită sau la stații de încărcare rapidă. (Vezi aici stațiile de încărcare disponibile din județul Satu Mare.) 

STILUL DE VIAȚĂ ELECTRIC CU DACIA
Tehnologia fiabilă, asociată cu angajamentul Dacia de a-ți oferi esențialul de care ai nevoie. Rezultatul: un vehicul electric fiabil, la cel mai bun preț.

Dacia Spring combină agilitatea unui model mic de oraș cu designul robust al unui SUV. Spring oferă o autonomie de până la 230 km în ciclu mixt WLTP* și 305 km în ciclu urban. Cu bateria complet încărcată poți merge în oraș până la 6 zile, fără să fie necesar să încarci! 

Economii de energie sau de bani, un plus de confort la volan și multe altele. Află tot ce îți poate oferi Dacia Spring.
Motorul de 33 kW și bateria de 27,4 kW sunt rezultatul experienței acumulate de Groupe Renault în domeniul mobilității electrice. Motorul și greutatea Daciei Spring (mai puțin de 1 tonă), precum și cuplul disponibil de 125 Nm, îți permit să te bucuri de un confort optim de condus.

BATERII RECICLATE ACOPERITE DE GARANȚIE!
Bateria modelului Dacia Spring este a ta. Acest lucru permite revânzarea mai ușoară a vehiculului. Garanția bateriei modelului Dacia Spring este de 8 ani sau 120.000 km. Capacitatea minimă de încărcare garantată a acesteia este de 75%. Dacia se angajează să recicleze bateriile, de exemplu prin utilizarea acestora pentru a stoca energie.

Încarci oriunde, oricând
La domiciliu nu ai nevoie decât de o priză de uz casnic. Dar dacă instalezi o stație de încărcare la domiciliu**, poți încărca rapid în mai puțin de 5 ore. Încarcă bateria până la 80% în mai puțin de o oră, la o stație de încărcare rapidă***.

Pont: Încarcă rapid modelul tău electric Dacia în confortul propriului cămin cu stația de încărcare de 7,4 kw. Află mai multe aici

Dacia Spring are o înfățișare nouă și o motorizare de 65 CP mai eficientă pentru mai multă satisfacție la volan. Odată cu noul motor și cu modificările făcute de inginerii Renault, comportamentul acestui mic automobil electric s-a transformat subit. Silențioasă, mai robustă și mai aventuroasă, Dacia Spring Extreme este pregătită să-ți fie partenera ideală, zi de zi. Descoperă-l și testează-l în showroom-ul nostru.

#hailaDacia pentru o discuție personalizată.

PS: Ține legătura cu mașina ta Spring
Verifică autonomia, pornește încălzirea de la distanță, întrerupe sau reia încărcarea cu ajutorul telefonului și multe altele. Accesează aplicația mobilă My Dacia pentru a verifica starea vehiculului și a putea conduce toată ziua în modul 100% electric.

Știai că poți face o simulare de consum pe pagina Dacia? Click aici: SIMULARE DE CONSUM

* Ciclul mixt WLTP include 57% parcurs urban, 25% parcurs interurban și 18% autostradă.
** Conectarea se face cu ajutorul cablului mod 3 tip 2 disponibil la achiziționarea vehiculului (opțional).
*** Cu ajutorul încărcătorului CC 30 kW (disponibil opțional)

spring2_1

spring_portbagaj

 

Publicat pe: 2023-10-05